Gefascineerd door 'maken', met een levendige verbeelding, een passie voor keramiek en een verslaving aan koffie.

HEY, ik ben Guy

OVER

Klei is het perfecte materiaal om mijn verbeelding te kunnen omzetten in  tastbare sculpturen en objecten.  In zijn plastische, bewerkbare toestand kan ik het vormen en vervormen zoals ik dat ook kan met mijn fantasie.  Maar werken met klei dwingt ook tot geduldig zijn, beheersing en respect voor het materiaal.  Het is een samengaan van vormen en gevormd worden.    

Maken en gemaakt worden.

In 1966 geboren te Hasselt, Limburg,  en sinds 2000 neergestreken in Tremelo, Vlaams-Brabant. 
Echtgenoot en vader van 3 geweldige zonen.  Na een zoektocht doorheen tal van creatieve cursussen klopte ik einde 2014/begin 2015 aan bij Clay on Wheels te Rijmenam, waar ik onder de geweldige begeleiding van Myriam Thas mijn ware passie vond in het werken met klei.   Dit was de springplank om in 2016 te starten met een 5 jarige opleiding keramiek aan het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) te Mechelen.


Bio

Na de Corona jaren 2020 en 2021 voelt 2022 aan als de herstart.  Voor mij persoonlijk zijn alvast volgende evenementen belangrijk in 2022,
  • Februari, expo 'De Nacht' op IKA Mechelen 
  • Juni, geslaagd afstudeerproject en expo van de 5 jarige opleiding aan IKA Mechelen
  • Gepland, opleiding sculpteren met klei aan de kunstacademie te Firenze, ItaliĆ«

Afronden keramiekopleiding

Begin '20 heb ik samen met 2 medestudenten keramiekopleiding de VZW Connective Elements opgericht.  Vetrekkende vanuit onze gemeenschappelijke passie voor keramiek, en de nood aan atelierruimte, beheren we in Mechelen een plek waar we samen met nog andere creatievelingen onze hobby beoefenen. 
Kort na de start van ons project plaatste een pandemie alles een beetje 'on hold'.  

Corona pandemie legt ons leven quasi stil

Tijdens mijn 2de jaar aan IKA heb ik het symposium 'Clay Matters' gevolgd aan PXL MAD te Hasselt (16-18 november) . Een bijzonder ervaring waarbij er werd gefocust op de overlap tussen de wereld van keramiek en deze van de vrije beeldende kunsten. Vertrekkende vanuit het materiaal klei werd er ingegaan op de relatie tussen de keramist en de beeldend kunstenaar in het hedendaagse kunst- en cultuurlandschap

Symposium Clay Matters - PXL MAD

Back to school op 1 september 2016.

Start opleiding keramiek aan IKA